Ferrari-teambaas Jean Todt vindt de straf die McLaren in de spionagezaak tussen beide teams heeft gekregen te laag. McLaren kreeg een boete opgelegd van 100 miljoen dollar en werd geschrapt uit het constructeurskampioenschap .Beide rijders mogen hun punten behouden en daar is de kleine Fransman niet tevreden mee.

Todt vertelde afgelopen weekend tegen verslaggevers in Spa: We zijn niet tevreden, maar we accepteren het.  Als je alles van deze zaak bekijkt, dan realiseer je je al snel dat dit een te lichte straf is.

Bij de hoorzitting werd onze belangrijkste rivaal schuldig bevonden. Het is belangrijk voor ons als je schuldig werd bevonden, dat je er ook voor bestraft wordt. McLaren was schuldig, en kreeg een hele milde straf,  het verlies van alle constructeurspunten. Er is meer gekeken naar de stand in het WK en het behoud ervan, dan naar de zaak zelf.

Het onderzoek van de FIA en WMSC mag er dan wel opzitten, het rode team gaat wel door met de rechtszaken in Italië en Engeland: Onze president heeft de overwinning in België opgedragen aan de Engelse medewerker van de kopieerwinkel, die ons in de maand juni informeerde over iemand die informatie van ons aan het kopiëren was. Gelukkig was er iemand zo eerlijk om ons in te lichten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!