De featurerace op zaterdag begon rampzalig voor leider Timo Glock. De Duitser, die raar maar waar opduikt in enkele lijstjes als mogelijke vervanger van Ralf Schumacher, bleef samen met drie andere wagens op de startgrid staan. Hun teams brachten hen terug naar de pits waarna ze alsnog konden starten.

Glock’s rivaal Di Grassi zou de race als derde eindigen en bracht zijn achterstand zo terug van elf naar vijf punten. Glock zette uiteindelijk nog de snelste ronde neer waardoor hij het gat terug vergrootte tot zes.

Het weekend had nog meer pech in petto voor Glock. ‘s Anderendaags werd hij tijdens zijn opstelrondje van de baan getikt door Ricardo Risatti. De voorkant van Glock’s wagen was beschadigd, meer dan dat ene schamele puntje zou er dit weekend niet inzitten voor de Duitser..

Karun Chandhok, die aan Spyker – euh Team India – gelinkt wordt, zou zijn eerste overwinning van het seizoen pakken voor Andy Soucek. Lucas Di Grassi kon opnieuw op het nippertje een derde plaats behalen en komt daardoor op twee punten van Glock.

Over twee weken zal er in Valencia beslist worden wie Nico Rosberg en Lewis Hamilton opvolgt als kampioen. Het belooft alvast een spannende seizoensfinale te worden!

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter