Volgens de Italiaanse pers zou Michaël Schumacher op het einde van zijn carrière zitten. De Turijnse krant La Stampa schreef dat de 37-jarige Duitser twee punten cadeau heeft gegeven aan Alonso, ondanks een superieure wagen. Hij had de beste wagen en een teamgenoot die bereid was om aan de kant te gaan. In La Gazetta dello Sport was de titel Ferrari triomfeert maar Alonso feest te lezen. Samen met de Milanese krant Corriero della Serra vroeg de krant zich af of Michaël Schumacher aan het einde van zijn carrière begint. Volgens Niki Lauda althans wel.

Schumacher maakt teveel fouten, zo verteld de Oostenrijkse wereldkampioen aan motorline.ccOpnieuw en opnieuw en opnieuw. Tijdens de kwalificatie op zaterdag en gisteren ook tijdens de race. Ik twijfel er net aan dat hij niet meer ka presteren onder druk. Daar moeten we niet eens meer over discussiëren. Michaël is zevenmaal wereldkampioen geworden, maar in een situatie zoals afgelopen weekend zijn er anderen die veel beter rijden. Massa was beter in dezelfde wagen en Alonso deed het beter in een wagen die iets minder goed was.

Thans volgens Schumacher’s manager Willi Weber zal zijn beslissing nog niet voor binnen twee weken zijn, zoals men in het begin van het seizoen zei. Aan de Duitse zender Premiere zegt hij dat hij het volledig verstaat als Schumacher zijn beslissing nog wilt uitstellen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren in Monza, zegt Weber, maar ik neem aan dat er iéts gaat gebeuren. Bernie Ecclestone gelooft dat Schumacher het op het einde voor bekeken houdt en zijn helm aan de haak zal hangen. Toch spreekt teambaas Jean Todt die geruchten tegen. Michaël kwam in 1996 bij Ferrari en er zal ook een dag komen waarop hij stopt. Als die dag eraan komt laten we het jullie wel weten. Bernie heeft geen enkel idee wat Michaël zal doen in de toekomst, of hij zal blijven rijden of niet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter