Ook al rijdt hij geen Formule 1 meer, het drukke leven is nog niet weg voor Michaël Schumacher. De 37-jarige Duitser zal in 2008 zijn debuut op het witte doek maken. Schumacher heeft een akkoord bereikt met de makers van de animatiefilm Asterix et Obelix aux jeux Olympique (Asterix en de Olympische Spelen). Het is de eerste keer dat Schumacher te zien zal zijn in een film, maar de fans van de animatiefilm Cars zullen zijn stem al herkent hebben in de rode Ferrari Maranello, die in de film eveneens de naam Michaël Schumacher draagt.

De laatste scènes van de nieuwe Asterix-film worden de komende twee weken in de Spaanse stad Alicante gefilmd, en een gezelschap van veel bekende personen zal aanwezig zijn; naast Michaël Schumacher spelen ook Zinedine Zidane (ex-voetballer), David Beckham (voetballer) en Nathan Jones (Wrestling) spelen allen een rol van Olympische sporter.

Schumacher is trouwens niet de eerste Formule 1-coureur die in de bioscoopzalen verschijnt. Ex-teamgenoot Eddie Irvine speelde twee jaar geleden mee in de film The Prince and Me.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter