Michael Schumacher is vol vertrouwen voor de thuisrace van Ferrari in Monza die komende zondag verreden wordt. De Duitser wil en moet de race winnen om nog kans te maken op de wereldtitel.
De Grand Prix van Italië is altijd een belangrijke race voor Ferrari. zegt Schumacher. De afgelopen jaren zijn hier veel belangrijke dingen gebeurd. Dan reis je uiteraard met een bijzonder gevoel naar deze race af. 
Komend weekend zal Ferrari haar rijdersbezetting voor 2007 bekend maken, dan zullen we ook weten hoe de toekomst van de Duitser eruitziet: Ik weet dat er met spanning wordt uitgekeken naar de rijdersbezetting van Ferrari voor 2007, die we na de race zullen bekend maken. We hebben afgesproken om ons in de eerste plaats volledig op de race in Monza te concentreren en ik zal mij ook aan die afspraak houden. stelt de 37-jarige Duitser zijn fans gerust.
Met nog vier races te gaan telt Schumacher twaalf punten achterstand op WK-leider en regerend wereldkampioen Alonso. De zevenvoudig wereldkampioen beseft dat dit geen makkelijke opgave is, maar gelooft wel dat het nog kan: Niks is onmogelijk. We kunnen niets anders dan voor een aanvallende strategie kiezen. We moeten een achterstand zien in te halen en dat kan alleen maar lukken door permanent druk uit te oefenen en steeds weer aan te vallen. Het is niet de eerste keer dat dat we in een dergelijke situatie verkeren, hier moet onze ervaring ons helpen. Er is nog niks beslist, in vier races kan nog veel gebeuren. We hebben nog alle reden om van de titel te blijven dromen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!