Renault liet Fernando Alonso toe om één dag met zijn nieuwe team McLaren te testen, ondanks het feit dat teambaas Flavio Briatore eerder deze week had gezegd dat een test totaal uit den boze was draaide hij tijdens een lange onderhandelsessie met McLaren bij.

Fernando vroeg me of hij één dag met zijn nieuwe team mocht testen zodat hij zich wat aan de wagen kon aanpassen. Door zijn fantastische prestaties de afgelopen twee jaar en door onze goede relatie hebben we beslist om hem deze mogelijkheid te geven.

Ook Fernando Alonso was tevreden dat hij naar McLaren mocht: Ik heb een goede relatie met Renault en ik wil Flavio en hen bedanken dat ze me één dag met mijn nieuwe team lieten testen.

Tot laat gisterenavond werd er over de vrijgave onderhandeld en om vijf uur deze morgen kregen de McLaren mecaniciens te horen dat ze alles klaar moesten maken voor de wereldkampioen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter