Ferrari test- en reservecoureur Luca Badoer heeft laten weten dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher precies weet waar het Italiaanse team mee bezig is. Volgens Badoer kan de 37-jarige Duitser de data die tijdens het testen verzameld wordt, meteen raadplegen op zijn computer thuis.
Badoer die met Massa, deze week het testwerk van Ferrari op zich neemt op het circuit van Jerez zei in Gazetta dello Sport dat Schumacher nog alles nauwgezet volgt: Michael wordt voortdurend op de hoogte gehouden van wat wij aan het doen zijn. De informatie die wij verzamelen, wordt direct naar zijn computer verstuurd en hij kan op elk moment de data van de telemetrie bekijken.
Naast het bekijken van de verzamelde data zal Schumacher ook regelmatig met de test -en reservecoureur spreken: Ik zal regelmatig met hem praten. Ik ken hem goed en ik ben niet verbaasd dat hij zoveel interesse toont.

Volgend jaar is Michael Schumacher de assistent van teambaas Jean Todt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!