Renault heeft vandaag het team bekend gemaakt dat de komende jaren opnieuw voor de wereldtitel moet gaan strijden. Veel verandert er niet, maar we vinden wel enkele nieuwe namen terug. Eerst en vooral zal Flavio Briatore aan het hoofd blijven staan en de dagdagelijkse leiding van het team op zich nemen. De 56-jarige Italiaan heeft zijn contract met twee jaar verlengd en wil met de deels nieuwe, deels oudere coureurs op zoek gaan naar een nieuwe wereldtitel wanneer Fernando Alonso het team verlaat.

Giancarlo Fisichella werd eerder al bevestigd als vaste coureur van het team volgend seizoen, maar de grote vraag bleef wie hem zou vervangen. De Italiaan krijgt volgend jaar de Fin Heikki Kovalainen naast zich. Een verrassing is dat niet, want naast Kimi Räikkönen was Kovalainen de grootste kanshebber. De 25-jarige Fin was dit jaar ook al testcoureur van het team en heeft onder andere de World Series by Nissan en een tweede plaats in het GP2-Series kampioenschap op zijn naam staan.

Als testcoureurs zullen Ricardo Zonta en Nélson Ângelo Piquet aan de slag komen. Zonta stapt na drie seizoenen bij Toyota op en kiest dus voor een testzitje bij de wereldkampioenen. Nélson Ângelo Piquet is een relatief nieuwe naam. De 21-jarige Braziliaan staat momenteel tweede in het GP2-kampioenschap op tien puntjes van Lewis Hamilton. Piquet is de zoon van drievoudig wereldkampioen Formule 1 Nélson Piquet en tekende onlangs een tienjarig contract met het managementsbureau van Flavio Briatore. Dat hij dan ook een testrol krijgt in het team van de Italiaan is niet te verbazen.

Naast de coureurs werden de technische directeurs ook bekend gemaakt. In de fabriek te Enstone (Verenigd Koninkrijk) zullen Bob Bell en Pat Symonds met de scepter zwaaien, terwijl die rol weggelegd is voor André Lainé en Rob White in de fabriek van Viry-Châtillion (Frankrijk). Op de coureurs na blijft het team dus exact hetzelfde als vorig jaar, met enige verschil dat Bridgestone de banden van Michelin zal vervangen. Dankzij Flavio hebben we opmerkelijke resultaten behaald, met als kers op de taart beide wereldtitels in 2005, zegt Renault-voorzitter Carlos Ghosn. En nu staan we weer bovenaan. Ik tel op toewijding, talent en de efficiëntie van Flavio en het hele Renault F1 Team om het team opnieuw een nieuwe wereldtitel te bezorgen.

Ik ben heel blij om de uitdaging van de Formule 1 opnieuw te volgen met Renault, zegt Briatore. Het is een hele eer om voor een bedrijf te werken dat aan de wereldtop staat. De toewijding en het enthousiasme van Carlos Ghosn voor het Formule 1-project van de afgelopen jaren hebben een hele belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing om verder te gaan. Het is nu belangrijk voor het team om al vanaf 2007 een verse en nieuwe wind door de fabrieken te laten waaien. Daaronder nemen we nieuwe coureurs en een aantal nieuwe commerciële partners. Dat is een sleutel tot mogelijke successen in de nabije toekomst.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter