Door zijn tweede plaats in Turkije kon Fernando Alonso twee belangrijke punten verder uitlopen in het kampioenschap op titelconcurrent Michael Schumacher, die niet verder kwam dan een derde plaats. Met nog vier races voor de boeg heeft de WK-leider twaalf punten voorsprong op de Duitser. Voor de thuisrace van concurrent Ferrari heeft de Spanjaard slechts één doel voor ogen, voor beide Ferrari’s eindigen.
Mijn tweede plaats in Turkije was heel belangrijk. blikt de Renault-coureur terug. Het team heeft goed werk geleverd. Het was goed om aan iedereen weer eens te kunnen tonen dat de auto nog steeds erg snel is, ondanks de uitspraak van de FIA over de massadempers en enkele mindere resultaten in de vorige races. We hebben erg hard gevochten in Istanbul en we hebben laten zien dat we klaar zijn om het gevecht met Ferrari om beide titels aan te gaan.
De regerend wereldkampioen wil in Monza maar al te graag het feestje van Ferrari verstoren door met de zege aan de haal te gaan: Ik heb dit jaar races gewonnen op Silverstone, Monaco en Barcelona en ik wil ook de race op Monza winnen. Het is een legendarisch circuit, en het zou speciaal zijn om daar te winnen. Bovendien zou het een goed gevoel zijn om Ferrari in haar thuisrace te verslaan.
We weten hoe belangrijk het kampioenschap is en dat is weer een belangrijke race. gaat Alonso verder. Renault heeft op dit moment maar één doel en dat is voor de Ferrari’s finishen. Zij zijn de laatste races erg dominant, hen verslaan betekent dus winnen. Daar concentreren we ons op.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!