Er zijn al verschillende ongelukken gebeurt met wagens die tegen elkaar botsen wanneer de ene vroeger remt dan de andere. Een recent voorbeeld is de crash van Jacques Villeneuve tijdens de GP van Australië in 2001. Toen vloog de Canadees over Ralf Schumacher omdat die veel vroeger remde dan gebruikelijk.

Villeneuve vloog langs ruim tweehonderd meter afsluitingshekken en ging daarbij tweemaal overkop. Hij kwam er ongedeerd uit, maar brandweerman Graham Beveridge overleed door rondvliegende brokstukken. Een jaar later vloog diezelfde Ralf Schumacher over Rubens Barrichello, eveneens in Melbourne en ook de Braziliaan remde iets vroeger dan gewoonlijk.

Om zulke ongelukken te voorkomen wil de FIA een remlicht installeren op de wagens en tijdens de laatste groepstesten in Bahrein werd dat licht ook door verschillende teams uitgetest. Ik heb met verschillende engineers gesproken en we hebben inderdaad zo een test uitgevoerd, vertelde de woordvoerder van Renault. Ook concurrent Ferrari heeft het licht uitgeprobeerd. Dat klopt, vertelde men bij de Italianen, maar het is voor de toekomst, nog niet voor dit jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter