Het kan verkeren. Een week na de ontnuchtering van Monza volgde een één-twee overwinning in Spa-Francorchamps. Die kwam niet echt onverwacht voor Kimi Raikkonen, volgens de Fin wist Ferrari al langer dat ze sterk voor de dag zouden komen.

We weten waarom we geen vuist kunnen maken op circuits als Monaco, Monza en Montreal. We zoeken naar een oplossing voor volgend jaar; als dat lukt moeten we vrij sterk zijn. Ons resultaat hier heeft te maken met de aerodynamica. Het is een sterk punt van onze wagen. Elk circuit zoals hier past ons.

De volgende Grand Prix is die van Japan. De vernieuwde Fuji Speedway zal dit jaar de gastheer zijn.

Ik weet niet hoe dat circuit eruit ziet, het is dus moeilijk in te schatten. Ik heb gehoord dat het niet echt het beste circuit voor ons is maar we zien wel.

Vlak na de aankomst trakteerde Raikkonen het publiek op een donut of was er een probleem?

Ik verloor de controle, Lachte de Fin. Nee, ik heb er altijd al één willen doen en hier gaat dat gemakkelijk. Het was trouwens de tweede race voor mijn motor dus dan speelt het allemaal geen rol.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter