Enkele weken geleden werd het tweede McLaren-stoeltje toegewezen aan de jonge Lewis Hamilton, waardoor Pedro de la Rosa terug testcoureur wordt in 2007. Ron Dennis heeft gezegd dat hij de positie van de la Rosa zal overwegen als blijkt dat de keuze voor Hamilton fout is geweest.

Dennis benadrukt tegenover AS Newspaper: de la Rosa maakt deel uit van de McLaren-familie. Hij heeft zeer veel talent en hij deed het goed afgelopen seizoen. Hij is erg vaardig in het afstellen van een wagen. Hij is een ambassadeur voor McLaren, hij heeft zijn toekomst verzekerd binnen het bedrijf en is een goede vriend.

De McLaren-teambaas beseft dat hij met Lewis Hamilton een klein risico neemt en dat de kans bestaat dat het fout gaat: En de kans bestaat mocht het fout gaan, dat we zullen overwegen om hem in het racestoeltje te plaatsen. Maar we moesten het risico nemen. Met de sterkte van Alonso, was het risico vrij klein.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!