Het moest er ooit eens van komen en na wekenlang gespeculeer over de verkoop van het Midland team is het nu eindelijk zo ver. Nederlander Michiel Mol heeft het team samen met zijn consortium in handen. Het team zal zijn naam slechts aanpassen naar Spijker MF1 omdat teams volgens de Concorde akkoorden niet meer dan één keer per vijf jaar van naam mogen veranderen.

MonteiroHet was voor eigenaar Alex Shnaider een moeilijke beslissing om het team te verkopen maar volgens de Canadese Rus is dat het beste voor alle partijen.
Ik ben trots dat het team er nu veel beter aan toe is dan toen ik het 20 maanden geleden aankocht. Het is financieel stabieler, het is competitiever en het wordt telkens sterker. De wagen voor 2007 is in ontwikkeling en er zijn grote aanpassingen aan de windtunnel. Er is blijvend in het team geïnvesteerd.

Victor R. Muller van Spyker krijgt door de aankoop plots een geweldige mogelijkheid in handen om de bekendheid van het automerk te verbeteren. Spyker kan nu ook F1 technologie in de wagens steken.
We stappen in de Formule1 arena om onze passie om te racen te onderlijnen en om te kunnen profiteren van de wereldwijde bekendheid van het merk.

We verwachten dat de Spyker wagens zullen profiteren van de F1 technologie die we in huis halen. Ik ben trots op ons team dat de klok rond heeft gewerkt om deze deal door te kunnen laten gaan.

We verwelkomen ook onze nieuwe partner, Michiel Mol, die samen met mij zal zetelen in het management van zowel Spyker als Spyker MF1. Zijn passie en neus voor zaken hebben deze transactie mogelijk gemaakt. Hij zal veel bijdragen aan het succes van Spyker en Spyker MF1.

Michiel Mol ziet een droom in vervulling gaan. De nieuwe reglementen maken volgens Mol de sport een aantrekkelijk platform om een merk op te bouwen. Via zijn ervaring in de digitale media wil hij van Spyker een dynamisch team maken voor de fans en sponsors.
Ik kijk er naar uit om met Victor Muller samen te werken. Wat hij heeft laten zien sinds hij Nederlands bekendste automerk weer introduceerde is indrukwekkend. De F1 zal Spyker helpen om nog geloofwaardiger en succesvoller te worden. We zijn niet in de F1 om in de F1 te zijn, we zijn hier om te winnen. Ik wil ook nog Alex Shnaider en de Midland groep bedanken voor het verbeteren van het team. Ze hebben ons een stabiel platform gegeven om ons programma te beginnen.

De komst van Mike Gascoyne is een mijlpaal en een ultiem bewijs van onze ambities. Hij zal samen met Colin Kolles er in slagen om een winnend team op te bouwen. Hopelijk duurt het niet te lang voor we het Nederlandse volkslied voor de eerste keer zullen horen. Ik heb een nieuwe uitdaging en niets is onmogelijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter