Het grote nieuws is natuurlijk de beslissing van Michael Schumacher om een einde te breien aan zijn carrière, maar er werd vandaag in Monza natuurlijk ook nog een race gereden en de grootste verliezer daar was WK leider Alonso die maar liefst 10 van zijn 12 punten voorsprong zag verdwijnen toen zijn motor het begaf.

Ik denk dat ik de motor verder moest duwen dan normaal om die tiende plaats goed te maken. Ik denk dat er hier slechts 1% van de mensen tevreden zal zijn vandaag. Het zijn diegene die gisteren de race beslisten, ik hoop dat ze goed slapen vannacht.

Alonso geeft de strijd niet op en zegt dat Renault de voorbije drie races sneller was maar dat het niet tot uiting is gekomen. Hij is er zeker van dat ze weer zullen winnen, iets wat Renault niet meer heeft kunnen doen sinds de GP van Canada eind juni.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter