De luisteraars van het Engelse Radio Five Live van de BBC kunnen reikhalzend uitkijken naar de Grand Prix van Duitsland, op het einde van deze maand. Niemand minder dan de legendarische Murray Walker kruipt nog eens in de commentaarcabine. De intussen 83-jarige Walker werkt al sinds 1949 voor de BBC en heeft sindsdien verslag uitgebracht voor zowat elke Formule 1-race, met daarnaast ook verschillende rally- en toeringwagenraces. De Engelsman is bekend voor zijn zogenaamde Murryisms; de enthousiaste manier van becommentariëren, met bekende oneliners die vaak erg grappig overkwamen.

Voor de race op de Nürburgring vervangt hij vaste waarde David Croft. Laatstgenoemde heeft zich teruggetrokken voor de Duitse race omdat zijn vrouw verwacht wordt te bevallen in hetzelfde weekend. Murray Walker trok zich na de Grand Prix van USA 2001 terug en ging officieel op pensioen, maar sindsdien was hij een frequente gast in de commentaarboxen. Naast enkele verschijningen voor de Formule 1 was ook hij de commentator van de Grand Prix Masters op BBC.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter