Felipe Massa kende geen goede seizoensstart in Australië en Maleisië, maar won de races in Bahrein en Spanje. In de races daarna kon de Ferrari-coureur het tempo van de McLaren-rijders niet meer volgen. Na de test van afgelopen week op Silverstone is de Braziliaan er van overtuigd dat hij het gevecht met de McLarens aan kan gaan, hij ziet dan ook de Franse Grand Prix met vertrouwen tegemoet.

We hebben in de fabriek en tijdens het verloop van de test op Silverstone hard gewerkt. zei Massa aan Gazetta dello Sport.  We hebben daar een aantal nieuwe onderdelen getest met het oog op de komende races en was ik erg sne.l Ik voelde direct toen ik in de auto stapte, dat deze vooruitgang heeft geboekt. Ik ben dan ook erg optimistisch voor de komende races. Het gevecht is nog niet voorbij en we geven dus zeker niet op.

Felipe Massa heeft al een achterstand van negentien punten op kampioenschapsleider Hamilton en beseft dat hij zich geen misstappen meer kan veroorloven: We kunnen ons geen enkele misstap meer veroorloven. Het zou mooi meegenomen zijn mochten onze rivalen een keer wat fouten maken. Dat zou ons wat ademruimte geven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!