Volgens de woordvoerder van de FIA heeft McLaren geprobeerd om Renault bij het spionageschandaal te betrekken. McLaren moet morgen voor de Wereld Motorsport Raad (WMSC) verschijnen, en volgens de geruchten zou Ron Dennis verklaard hebben in het bezit te zijn van mogelijk schokkende bewijzen dat zowel Renault als Ferrari bij de spionage betrokken waren.

Aan de Engelse televisiezender ITV vertelde de woordvoerder dat er bepaalde zaken omtrent Renault F1 bij McLaren opdoken de laatste dagen. Het Engelse team zou die bewijzen dan ook tot morgen op het proces achterhouden. Het zou voornamelijk gaan om technische gegevens en geen rechtstreekse link met de spionagezaak.

We bevestigen dat de advocaten van McLaren enkele zaken omtrent Renault F1 aan ons medegedeeld hebben, verteld de woordvoerder. Maar we zeggen er wel meteen bij dat het team Renault geen onderdeel vormt van de onderzoeken tegen McLaren’s overtreding van Artikel 151c van de Internationale Sporting Code. De FIA heeft McLaren intussen ingelicht dat de Wereld Motorsport Raad bij de zitting van donderdag zich enkel zal concentreren op de nieuwe bewijzen in het onderzoek. Andere dingen zullen als aparte delen van het proces behandeld worden. 

Renault werd intussen op de hoogte gebracht en zij zijn bereid mee te werken, ging hij verder. Ook Renault-teambaas Flavio Briatore vertelde aan de krant La Gazetta dello Sport dat noch hij noch zijn team zich zorgen maakt. Dennis is zomaar rond zich aan het slaan en valt willekeurige teams aan. Wij blijven kalm, we maken ons dan ook nergens zorgen over.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter