Vitantonio Liuzzi heeft niet lang kunnen genieten van zijn achtste plaats want de stewards gaven de Italiaan 25 strafseconden omdat hij Adrian Sutil tijdens een gele vlagperiode heeft ingehaald. De Duitser scoort hierdoor het eerste punt van Spyker dit seizoen, Toro Rosso blijft steken op nul.

Ik denk dat het de juiste beslissing was, er kwam geen groene vlag na bocht één, het is dus alleen maar juist dat we dit punt krijgen. Zei Sutil achteraf.

We verdienden dit punt, we hebben er een heel jaar lang voor gewerkt. Het voelt goed om het te krijgen, ook al gebeurde het niet op de baan.

En het wordt nog erger voor Scuderia Toro Rosso. Sebastian Vettel moet omwille van zijn aanrijding met Mark Webber tien plaatsen achteruit op de grid van de GP van China. Volgens de stewards was de crash te voorkomen als Vettel beter had opgelet.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter