Sebastian Vettel is sinds een dik jaar geleden testrijder bij BMW. Enkele weken geleden kreeg hij de kans om in te vallen voor Robert Kubica tijdens de GP van Amerika en scoorde zelfs een punt. Maar begin dit jaar werd duidelijk dat BMW een probleem had en dat is dat Vettel helemaal niet onder contract ligt bij de mannen uit Beieren maar bij Red Bull.

De Oostenrijkse drankenfabrikant leende Vettel aan BMW uit en nu wil eigenaar Dietrich Mateschitz de jonge Duitser volgend jaar graag onderbrengen bij Scuderia Toro Rosso. Dat wordt dan weer moeilijk omdat Vettel tot eind 2008 bij BMW is ondergebracht.

Wanneer hij eind volgend jaar weer vrij is komt hij weer naar ons. Vettel is al sinds zijn kartingdagen bij de Red Bull familie en het hangt dus van BMW af. Nick Heidfeld lijkt bij het team te blijven en dus moeten ze kiezen tussen Kubica of Vettel.

De toekomst van Vitantonio Liuzzi en/of Scott Speed is dus onzeker. Niet in het minst omdat Champcar kampioen Sebastien Bourdais aan Toro Rosso wordt gelinkt, al houdt Mateschitz daar de boot nog wat af.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter