De hele dag al gunste het van geruchten over een mogelijke betrokkenheid van Honda in het spionageschandaal rond Nigel Stepney en Mike Coughlan. Na een hele dag geen commentaar te hebben gegeven bracht Honda in de vooravond dan toch een verklaring uit:

Omwille van de speculatie rond de onderzoeken bij Ferrari en McLaren wil Honda Racing F1 Team graag duidelijk maken dat Nigel Stepney … een ontmoeting heeft gevraagd met Nick Fry van het Honda Racing F1 Team. Stepney en Fry ontmoetten elkaar in juni van dit jaar, en Stepney bracht Mike Coughlan van McLaren met zich mee. Ze vroegen achter een mogelijke tewerkstelling binnen het Honda Racing F1 Team.

Honda wil graag onderlijnen dat er op geen enkel moment vertrouwelijke informatie werd aangeboden of ontvangen. Nick Fry bracht Jean Todt en Ron Dennis op de hoogte van de vergadering en heeft aan Ferrari en McLaren aangeboden om hen meer informatie te verschaffen.

Ondertussen is het ook duidelijk geworden dat Stepney naar verluidt meer dan 700 documenten heeft overgebracht gaande van informatie over ingenieurs tot plannen voor de toekomstige ontwikkeling van de wagen.

Volgens de krant The Times zou een bediende van een fotokopieerzaak in Woking Ferrari op de hoogte hebben gebracht. Hij vond het blijkbaar raar om in de gemeente waar het hoofdkwartier van McLaren is gevestigd documenten te kopiëren met een Ferrari merkteken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *