Vanaf 2007 is het nieuwe motorreglement van kracht, dat houdt in dat de motoren niet meer op hetzelfde niveau mogen doorontwikkeld worden zoals nu wel nog het geval is. Bij Honda heeft men nu besloten om de motor voor 2007, tijdens de Grand Prix van Italië in te zetten en de Japanse renstal wil daarmee de concurrentie een stap voor zijn.

De nieuwe Honda-motor zal deze week voor het eerst worden ingezet tijdens het testen in Monza: We hebben besloten om de motorspecificatie voor 2007 deze week in Monza te gebruiken. De reden hiervoor is dat dat we de cyclus van twee races hebben afgerond en op Monza toch met een nieuwe motor zullen starten. In China moeten we de motor inleveren voor de vastlegging voor 2007, en nu kunnen we er nog wat ervaring mee opdoen en aan veranderen. aldus technisch directeur bij Honda, Shuhei Nakamoto.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!