Nick Heidfeld is aan zijn beste seizoen uit zijn loopbaan bezigg. De BMW-coureur staat op een mooie vjfde plaats in het rijderskampioenschap, net achter het McLaren -en Ferrari duo. De Duitser wil ook tijdens zijn thuisrace een goede prestatie neerzetten.

Ik kijk enorm uit naar de race op de Nurburgring. aldus Heidfeld. Bij deze race zitten altijd veel fans van mij op de tribunes en door mijn goede resultaten van dit seizoen komen er dit jaar misschien wel meer. Toen ik eind april over de Nordschleife reed was de sfeer er fantastisch. Als kleine jongen ging ik veel naar dit circuit omdat het niet ver is van Mönchengladbach, waar ik vandaan kom.

Ik denk dat we goed voorbereid zijn voor mijn thuisrace. gaat de Duitser verder. Dat onze auto zoveel potentie heeft is een goede motiviatie. Uiteraard is het veel leuker om mee te rijden als je weet dat je om de punten kan strijden. Als ik een betere kwalificatie heb dan in Silverstone, dan zou ik een goede race moeten hebben.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!