Renault won de voorbije twee jaar rij de beide kampioenschappen maar er wordt algemeen aangenomen dat het team door het vertrek van Fernando Alonso te verzwakt is om er drie op een rij van te maken.

Met de komst van Alonso hoopt McLaren om voor het eerst sinds het einde van de jaren negentig weer eens een titel te kunnen vieren. Maar in een gesprek met de Duitse zender Sport1 houdt Mercedes baas Norbert Haug die boot wat van zich af.

Niemand weet al wie de favoriet is… Het team dat tijdens de winter en de lente het beste heeft gewerkt en dat zich daarna het beste kan ontwikkelen tijdens het seizoen is de favoriet.

Daarmee verwijst Haug naar de dominantie van Renault in het begin van het seizoen van 2006 en de terugkeer van Ferrari in de tweede seizoenshelft.

Na een zwak 2005 zei niemand dat Ferrari een favoriet was voor 2006 maar toch wonnen ze bijna 80% van de races in de tweede helft van het seizoen. Over het hele seizoen gezien wonnen ze zelfs meer dan elk ander team. Dat hebben we het jaar daarvoor ook gedaan, en toen waren we ook geen titelkandidaat.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter