Lewis Hamilton liet zich tijdens de Grand Prix van Australië opmerken, de McLaren-rijder maakte in Melbourne grote indruk door in zijn eerste race in de Formule 1 als derde te finishen. Het is van 1996 geleden dat een debutant meteen het podium haalde, die eer viel Jacques Villeneuve eveneens te beurt in Melbourne in zijn Williams-Renault.

Volgens McLaren CEO Martin Whitmarsh is er voor de 22-jarige Hamilton een grrote toekomst weggelegd: Er stond enorm veel druk op Lewis, het was niet normaal hoeveel media-aandacht er was. Als hij vandaag een slechte race had gereden, hadden ze die jongen helemaal kapot geschreven. De manier waarop hij startte was fantastisch. Hij werd gepasseerd door beide BMW’s, maar beschikte over een heldere geest om te reageren, reed naar de buitenlijn en maakte de inhaalacties van daarnet onschadelijk. 

Iedereen die dit gezien heeft is getuige van het begin van een fenomenale carrière.  vervolgt Whitmarsh. Fernando Alonso is een klasse apart en is op dit moment de maatstaf. Het feit dat hij meekon met een tweevoudig wereldkampioen is gewoon fenomenaal.

Hij wordt ooit wereldkampioen! Dit is slechts een kwestie van tijd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!