Lewis Hamilton wil na de Grand Prix van Brazilië het graf van drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna bezoeken. De 22- jarige Brit, die volgend weekend de wereldtitel kan pakken in Brazilië stelt dat de legendarische Braziliaan een jeugdheld van hem was en dat hij hem op deze wijze wil eren.

Senna verloor in 1994 het leven bij een zware crash tijdens de Grand Prix van San Marino. Hamilton was toen negen jaar oud: Dit is iets wat ik absoluut graag zou willen doen. wordt de WK- leider geciteerd op Autosport.com Ik zal het zeer emotioneel vinden om zijn graf te bezoeken, na de race blijf ik een aantal dagen in Brazilië en ik heb ik daar alle tijd voor.

Hamilton besloot op jonge leeftijd mede dankzij Senna te gaan racen, hij was voor de kampioenschapsleider zijn grote voorbeeld, maar in de eerste plaats wil hij zich nu eerst op de race concentreren: Mijn geest moet helemaal helder zijn en en daarom is het voor mij te moeilijk om voor de race het graf van Senna te bezoeken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *