Niemand minder dan Alessandro Zanardi zal in november deelnemen aan de marathon van New York. Hij zal dat doen met een handfiets. De intussen 40-jarige Italiaan maakte dit afgelopen woensdag al bekend aan de organisatie, dit het nieuws pas gisteren bevestigden. Op de avond vooraf zal hij tijdens de uitgebreide pastabuffetten de ruim 15000 deelnemers toespreken over zijn revalidatieperiode en zijn terugkeer naar het racen, om anderen te inspireren hun droom niet te laten vallen.

Ik heb al zo veel gekke dingen gedaan, en ik eet en train constant als een atleet, zegt Zanardi. Ik durf zelfs te beweren dat ik niet alleen de startlijn zal oversteken, maar ik zal ook de finish halen. Ik hoop dat ik in goede omstandigheden kan eindigen. Mijn doel is de finishlijn halen in minder dan twee uur. Ik heb nog een maand om me er op voor te bereiden en ik neem het dan ook heel serieus op.

Zanardi reed tussen 1991 en 1994 voor Minardi en Lotus. In 1997 en 1998 won hij tweemaal de titel in de Champ Car, een jaar nadien werd hij door Williams terug gehaald naar de Formule 1. Die terugkeer verliep niet zoals gehoopt en in 2000 keerde hij terug naar Amerika. Daar verloor hij zes jaar geleden beide benen in een afschuwelijke crash op de Lausitzring. Meer dood dan levend werd hij uit het wrak gehaald, maar Zanardi vocht terug en sinds enkele jaren rijdt hij mee in het Wereldkampioenschap Touring Car.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter