McLaren Mercedes protégé Lewis Hamilton is bevestigd als tweede rijder van Vodafone McLaren Mercedes. De éénentwintig jarige Brit zal er naast Fernando Alonso rijden, tegelijkertijd werden Pedro de la Rosa en Gary Pfaffett bevestigd als testrijders.

Hamilton werd dit jaar kampioen in de GP2 reeks en domineerde het F3 Euro Series kampioenschap van 2005. Hij won er met zijn Dallara Mercedes 15 van de 20 races. Volgende week zal hij zich beginnen voor te bereiden op zijn debuut tijdens een testsessie in Barcelona.

Dit is een droom. Het was mijn ultieme doel om in de Formule 1 te racen met McLaren en dit is een fantastische afsluiter voor een geweldig jaar. Ik ben groot geworden bij McLaren en Mercedes en zou hier niet staan zonder hun toewijding en steun. Ik weet dat ik voor een grote uitdaging sta en dat er veel aandacht voor me zal zijn. Het team heeft gezegd dat ik gewoon rustig moet blijven, m’n best moet doen en moet genieten van deze kans. Ik zal hard werken om goede resultaten te boeken.

Pedro de la Rosa zal opnieuw de testrijder van het team worden. Hij verving dit jaar Juan Pablo Montoya en scoorde punten en een podium voor het team. Gary Pfaffett zal ook voor McLaren blijven testen, ondanks de geruchten van een mogelijk racezitje elders.

Lewis maakte al sinds 1998 deel uit van onze langetermijnstrategie en we zijn blij dat we hem hebben kunnen helpen om deze nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Zei Ron Dennis. Pedro heeft fantastisch werk geleverd maar we vonden dat de tijd gekomen was om Lewis deze optie aan te bieden.

Hamilton maakte al sinds het opstarten in 1998 deel uit van het McLaren en Mercedes-Benz Young Driver Support Porgram. Hij werd verschillende keren kart kampioen, inclusief het McLaren Mercedes Champions of the Future kampioen. Lewis domineerde de Britse Formule Renault van 2003. Hij ging daarna aan de slag in de Formule 3 Euro reeks bij Manor Motorsport. Dit jaar werd hij kampioen in de GP2.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter