Vanaf vandaag ligt de officiële biografie van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in de Duitse winkelrekken. Het boek telt 130 pagina’s en is vooralsnog alleen in de Duitse taal gedrukt. Voormalig journaliste en sinds 2000 woordvoerster van Schumacher Sabine Kehm schreef het boek. Dit is een emotioneel, maar geen chronologische terugblik op mijn periode in de F1. schrijft de meest succesvolle coureur in zijn voorwoord.

 In een deel van het boek schrijft de 37-jarige Duitser dat hij na de dood van Ayrton Senna in 1994 aan stoppen dacht: Zijn dood en die van Ronald Ratzenberger hebben me serieus aan het denken gezet.. Tijdens het dramatische weekend in Imola verongelukten beide rijders: Ik heb me toen echt afgevraagd wat de F1 voor mij betekent.
Ook schreef Schumi over zijn ongeluk in Silverstone in 1999, hij zegt dat hij toen voor zijn leven vreesde. De Duitser raakte met zijn Ferrari van de baan en crashte met een schrikbarende snelheid frontaal in de bandenmuur Ik lag daar en ik kon mijn hartslag steeds trager horen kloppen… en op dat moment was ik erg bang. Het werd stiller en stiller om me heen. Toen werd alles donker en zei ik tegen mezelf: Het is voorbij.

Hij besluit zijn biografie met: Ik heb nog geen idee wat voor effect mijn terugtreden zal hebben op mijn persoontje, maar ik ben er ook niet bang voor.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!