McLaren-coureur Lewis Hamilton kijkt uit naar het Belgische raceweekend, de leider in het kampioenschap heeft drie punten voorsprong op teamgenoot Fernando Alonso en wil zijn eerste Formule 1-race op Spa winnend afsluiten.

Spa-Francorchamps is een circuit waar iedereen altijd over praat en dat is niet zonder reden. blikt Hamilton vooruit op het Belgische raceweekend.  Ik ben dol op deze baan. Je hebt een goede afstelling nodig voor de snelle rechte stukken en de langzamere gedeelten. Het gaat erom dat je heel precies bent. Eau Rouge is een supergave bocht, je kijkt er echt elke ronde weer naar uit. Je probeert altijd weer net iets sneller te gaan door deze bocht. Je kunt hem enkel volgas nemen als je zo weinig mogelijk stuurt. Op dit soort circuits is het echt een geschenk om Formule 1- coureur te zijn.

De situatie in het kampioenschap is erg spannend. zegt de jonge Brit over de titelstrijd.  Iedereen vraagt me nu of ik veel druk voel, maar eigenlijk raak ik hier alleen maar extra gemotiveerd van. Ik voel dan ook zeker geen stress. Er zijn nog vier races te gaan, ik zal elke race apart benaderen en proberen ze allemaal te winnen..

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *