Nog 305, 909 km. of 71 ronden op het circuit van Interlagos en McLaren-rijder Lewis Hamilton kan de jongste coureur uit de geschiedenis van de Formule 1 worden. Komende zondag staat hij voor de belangrijkste race uit zijn nog jonge F1- carrière, waar de seizoensafsluiter in Brazilië verrden wordt. De kampioenschapsleider heeft vier punten voorsprong op teamgenoot Alonso en zeven op Ferrari-rijder Kimi Raikkonen.

Na de Japanse Grand Prix dachten velen dat Hamilton in de China de jongste wereldkampioen uit de Formule 1 geschiedenis zou worden. De 22- jarige Brit vertrok immers met twaalf punten voorsprong op Alonso naar China, maar tijdens de race in Shanghai maakte de kampioenschapsleider een kostbare fout, bij het binnenrijden van de pitstraat schoot hij te ver door waardoor hij kwam vast te zitten in de grindbak. In Brazilië mag er nu niets meer fout gaan voor de debutant.

In China heb ik een belangrijke les geleerd. zei Hamilton. Dit incident helpt mij om verder te groeien als coureur. Ik heb de teleurstelling van die race snel achter mij gelaten en ik ben nu volledig gefocussed op de Grand Prix van Brazilië.

Hamclton heeft nog nooit op het circuit van Interlagos gereden: Van wat ik gehoord heb heerst er altijd een fantastische sfeer en leent het circuit zich voor mooie races. Ik heb wel gehoord dat dit een erg lastig circuit is, ik zie dit alleen maar als een nieuwe uitdaging. Woensdag kom ik op het circuit aan. Ik zal dan meteen beginnen met het bestuderen van de baan, samen met mijn ingenieurs.

In het kampioenschap mag ik dan vier punten voorsprong hebben, maar de titelstrijd ligt nog steeds open. vervolgt de jonge Brit, die al bijna het gehele seizoen aan de leiding gaat van het kampioenschap. Er kan nog alles gebeuren in de laatste race. Îk zal er alles aan doen op de punten te scoren die ik nodig heb, meer kan ik niet doen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!