Mika Häkkinen heeft duidelijk genoten van zijn allereerste testsessie in meer dan vijf jaar. De tweevoudige wereldkampioen zou volgens de Zwitserse krant Blick al laten weten hebben dat hij graag opnieuw in een Formule 1-wagen wil kruipen. McLaren zelf had al gezegd dat er geen tests meer gepland waren maar dat de 38-jarige Fin altijd meer dan welkom was om terug achter het stuur te kruipen.

Natuurlijk wil ik opnieuw een test, zegt Häkkinen. Als ik een nieuwe kans zou krijgen zal ik sneller en sterker zijn. Maar mijn toekomst ligt wel nog steeds in de DTM, en (voorlopig) niet meer in de Formule 1. Na vijf seizoenen geen meter te hebben gereden in een Formule 1-wagen ben ik al bij al tevreden; de wagen heeft geen schrammetje opgelopen tijdens mijn sessie.

Afgelopen donderdag reed de Fin een drietal seconden trager dan de snelste coureur, Luca Badoer. Häkkinen zou de hele dag echter hebben afgelegd met een volle benzinetank en amper één setje Bridgestones.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter