Jenson Button is genomineerd voor de prestigieuze prijs voor Sportpersoonlijkheid van het jaar 2006 van de BBC. Button heeft zijn plaats bij de laatste 10 ongetwijfeld te danken aan zijn eerste overwinning die hij behaalde in de GP van Hongarije.

De lijst van genomineerden werd opgesteld door een publieke stemming en het oordeel van sportkenners van de BBC en enkele Britse kranten.

Eerder werd de Britse “Sportpersoonlijkheid van het Jaar”-trofee al gewonnen door Damon Hill (1994, 1996), Nigel Mansell (1986, 1992), Jackie Stewart (1973), Stirling Moss (1961) en John Surtees (1959).

De favoriet dit jaar is de golfer Darren Clarke, maar velen verwachten een harde strijd met onder anderen paardrijdster Zara Phillips, tennisser Andy Murray en dartskampioen Phil Taylor. De beslissing valt komende zondag door een nationale verkiezing tijdens de show op de BBC.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter