Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zal mogelijk binnenkort een adviseurrol op zich nemen bij zijn oude team, de Fin is de laatste coureur die wereldkampioen werd bij de Britse renstal. McLaren-teambaas Ron Dennis wil de Fin er graag bij om het team weer op het juiste spoor te brengen.

 De geruchten over een mogelijke terugkeer van Hakkinen bij McLaren namen de laatste weken alsmaar toe. Sommige media beweerden zelfs dat de werelkampioen uit 1998 en 1999 terug zou gaan racen. Dennis vond het zelfs een leuk gerucht: Dit was gewoon een verzinsel van iemand, maar in een wereld als deze van al zo’n geruchten, was het zelfs een leuk gerucht.
Teambaas Ron Dennis zei dat de 38-jarige Fin grote interesse heeft om terug te keren bij het team waar hij negen jaar het mooie weer maakte: Hij heeft geruime tijd doorgebracht in onze simulator om eens te kunnen ervaren hoe een F1-wagen de dag van vandaag aanvoelt. Hij toonde zich enorm betrokken bij ons programma en stelde zich tegenover de media beschikbaar, wat mij aangenaam heeft verrast. Hij was bij ons ook aanwezig in Brazilië en heeft zijn betrokkenheid met het team weer doen openbloeien.

Afgelopen jaar reed Hakkinen in de DTM voor Mercedes, de Fin kreeg daar een voorstel om er nog een jaar bij te doen, maar lijkt eerst McLaren te gaan helpen: Mika heeft altijd deel uitgemaakt van de McLaren-familie en heeft laten weten een bijdrage te willen leveren. Hij is de aangewezen persoon om nieuwe ontwikkelingen aan onze wagens te evalueren. aldus Dennis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!