David Coulthard, zelf coureur bij McLaren van 1996 tot 2004, vindt dat Lewis Hamilton te vroeg zijn F1-debuut zal maken. Vorige week vrijdag maakte McLaren bekend dat Hamilton in 2007 de teamgenoot van wereldkampioen Fernando Alonso wordt.

Hamilton is de eerste rookie in dertien jaar tijd die zijn debuut maakt bij McLaren. De laatste die die kans kreeg was Michael Andretti in 1993.

 David Coulthard heeft zijn redenen om te twijfelen aan de slaagkansen van Hamilton. Ik denk dat McLaren hem te snel een racestoeltje gegeven heeft. Hij kan een moeilijke tijd krijgen met Alonso als teamgenoot.  Fernando Alonso is ook nieuw bij McLaren, maar heeft wel al twee titels op zak. Dat moet zijn overstap vergemakkelijken, meent Coulthard. Bovendien, je wordt altijd vergeleken met je teamgenoot. Als Hamilton het moeilijk krijgt naast Alonso kan dat zijn vertrouwen schaden.

Coulthard vindt dat Hamilton beter eerst een seizoen als testrijder bij McLaren geweest was, om zo te kunnen wennen aan de Formule 1. Ik ken hem sinds hij kartte als kind, ik twijfel er heus niet aan dat hij de juiste attitude heeft om het te maken in de Formule 1. Maar het zou beter zijn als hij eerst een jaar testte. Hij is nog maar 21 jaar oud en heeft nog genoeg seizoenen om te racen. Ik stel zijn talent niet in twijfel, maar hij heeft tijd nodig om te ontwikkelen. Als rijder, maar ook als persoon.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter