Timo Glock wordt volgend jaar naast reservecoureur Sebastien Vettel de tweede testcoureur bij BMW-Sauber. Glock zal wel niet in actie komen tijdens de vrijdagen van een raceweekend. Nick Heidfeld en Robert Kubica zijn de vaste coureurs bij het Duitse team in 2007.

De 24-jarige Glock reed in 2004 al vier Grands Prix voor Jordan Grand Prix. Een jaar later ging hij aan de slag in de Amerikaanse Champ Car serie, waar hij het kampioenschap als achtste beëindigde en als rookie of the year werd uitgeroepen. Dit jaar reed hij in het GP2 kampioenschap.

Glock: Ik heb het team leren kennen gedurende mijn twee testsessies in Barcelona en Jerez en ik kijk er enorm naar uit om achter het stuur van een BMW-Sauber F1.07 te kruipen. Rijden in een F1-wagen is simpelweg de grootste uitdaging die je kan hebben als coureur. F1 is altijd mijn doel geweest..

Naast het rijden in de F1 als vierde coureur bij BMW-Sauber zal Glock ook aan zijn tweede seizoen beginnen in de GP2-serie voor het team van iSport. Afgelopen seizoen eindigde hij op een vierde plaats in het kampioenschap.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!