McLaren-teambaas Ron Dennis zegt er geen spijt van te hebben Fernando Alonso en Lewis Hamilton een gelijke behandeling te geven. Beide rijders bezorgden de 60- jarige Brit al meermaals kopzorgen, met als uitschieter het pitstopincident in Hongarije. Ondanks de problemen die de gelijke status van de twee coureurs dit jaar met zich heeft meegebracht, blijft Dennis ervan overtuigd dat het de enige juiste werkwijze is.
 Het is iets waar je altijd last van zult blijven hebben wanneer je in een raceteam werkt. zei Dennis tegenover The Times. Voor mij is het logisch om beide coureurs een dezelfde gelijke behandeling te geven. Eerlijkheid is een belangrijke sleutel in de sport.

De makkelijkste manier was geweest om aan het begin van het seizoen een eerste en een tweede coureur aan te wijzen. Het probleem daarmee is dat het team uit balans raakt, omdat de mensen die aan de wagens werken zich zullen betrokken voelen in een A-team of een B-team. Dat komt de prestaties van het gehele team zeker niet ten goede.

Dennis denkt dat een gelijke behandeling geen problemen hadden gegeven als Alonso en Hamilton niet zo’n gelijkwaardige coureurs hadden geweest: Meestal is er geen probleem omdat de ene coureur gewoon beter is dan de ander. Wie had gedacht dat ik me nu in deze huidige situatie zou bevinden? Beide coureurs hebben nagenoeg dezelfde werkwijze en zijn in staat om hun auto optimaal af te stellen. Ze kijken naar elkaar en proberen mij te overtuigen om hun kant te kiezen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!