Volgens sommige bronnen zou Luca Filippi een contract hebben ondertekend bij Ferrari. De 22-jarige Italiaan zou zo als testcoureur dienen in 2008, en een zitje in de GP2-Series krijgen bij ART Grand Prix, het team dat bestuurd wordt door Nicolas Todt. Filippi zou tweede testcoureur worden, naast Luca Badoer.

In 2005 werd Filippi Italiaans Formule 3000-kampioen met Fisichella Motor Sport, en dat leverde hem een testritje in een Minardi op. Samen met FMS stapte hij over naar de GP2-Series, maar al snel verliet hij het team om te tekenen bij BCN Competición. Zijn beste resultaat was een vierde plaats.

Dit jaar rijdt hij voor Super Nova Racing en won hij meteen de eerste race van het seizoen. Sindsdien heeft hij nog vijf podiums behaald en staat redelijk veilig op de derde plaats.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter