Dit jaar was het (voorlopig) de laatste keer dat we de Formule 1-wagens op de wereldberoemde Indianapolis High Speedway hebben gezien. Het circuit en de Formula One Management (met Bernie Ecclestone aan het hoofd) hadden tot halfweg juli gekregen om een akkoord te bereiken, maar dat mislukte. Samen hebben ze dan maar beslist om geen race te houden in 2008. Na verschillende discussie’s konden we het niet eens geraken over de voorwaarden om de Formule 1 in Indianapolis te houden, verteld circuit-voorzitter Tony George. Toch hebben we de deur open gehouden om in de toekomst opnieuw voorwaarden te bekijken om de race terug te halen.

Het was absoluut een plezier om de Formule 1 hier te mogen ontvangen, gaat George verder. We hebben altijd graag de United States Grand Prix georganiseerd en we hopen dat we voor onze honderste verjaardag (in 2011) opnieuw een race gaan kunnen organiseren. Wie weet zijn de kansen dan beter om de race opnieuw te laten doorgaan.

Acht jaar lang kwam de Formule 1 naar Indianapolis, hoewel het sinds het fiasco van 2005 met steeds meer tegenzin was. Indianapolis was een circuit waarop Ferrari het beste presteerde, zij haalden op de acht races zesmaal de overwinning (vijfmaal Michaël Schumacher en één keer Rubens Barrichello). In 2001 behaalde Mika Häkkinen zijn laatste overwinning in Indianapolis, dit jaar won Lewis Hamilton hier zijn tweede opeenvolgende race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter