Emerson Fittipaldi wil zo snel mogelijk de nieuwe Ferrari A1GP wagen testen. De ondertussen zestig jarige dubbele wereldkampioen ziet zo zijn kans om eindelijk achter het stuur van een Ferrari éénzitter te kruipen.

Toen ik hoorde dat Ferrari misschien betrokken zou worden vond ik dat fantastisch. De naam alleen al is zo ongelofelijk dat de A1GP veel meer respect zal krijgen en veel groter zal worden.

 Toen de mensen van Ferrari ons in Zandvoort bezochten hielden ze van ons weekend en waren ze zeer enthousiast om met ons in zee te gaan.

Ferrari zal meehelpen om een mooie wagen te ontwerpen. Ik heb altijd met een Ferrari willen rijden en nu kan ik dat! Ik wil op z’n minst testen, racen zit er niet in maar ik wil hem wel testen. Ik kijk er echt naar uit.

Volgens Fittipaldi betekend het partnerschap met Ferrari ook dat er meer rijders geïnteresseerd zullen zijn om in de A1GP te rijden. Wie wil er namelijk niet met een F1 geïnspireerde Ferrari rijden?

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter