McLaren-coureur Fernando Alonso begint aan de laatste en allesbeslissende race in Brazilië met een klein nadeel ten opzichte van de twee andere titelkandidaten Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen, die met een nieuwe motor van start mogen gaan. Alonso moet met zijn oude krachtbron achterin zijn McLaren rijden, waarmee hij ook al in China een Grand Prix achter de rug heeft. Ook Massa beschikt over een nieuwe krachtbron achterin zijn Ferrari-bolide.

De situatie doet zich nu voor dat de nieuwe motor van Hamilton en Raikkonen nu maar één Grand Prix moet meegaan i.p.v. de gebruikelijke twee Grands’ Prix gedurende het seizoen. Door aanpassingen op de motormapping kan men hierdoor een voordeel creëren voor de rijders met nieuwe motoren.

Hoofd circuit engineering van Ferrari, Mattia Binotto legt uit: Dit betekent dat we de houdbaarheid van de nieuwe motor kunnen verlagen door bijvoorbeeld hogere toerentallen. Ook kunnen we we de motoren nu warmer laten worden omdat ze na deze race toch niet meer gebruikt moeten worden.

De Duitse krant TZ beweert dat Hamilton op die manier een voordeel van tien pk heeft ten opzichte van Alonso.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!