De autosportfederatie FIA heeft plannen om de technische regels voor 2008 aan te passen om de randen van de cockpit te kunnen verhogen. Hiermee wil de FIA de veiligheid van de hoofden van de coureurs verbeteren. Het bericht staat te lezen op Autosport.com.

De plannen komen er nadat David Coulthard en Alexander Wurz pleitten voor hogere cockpitranden na hun spectaculaire crash tijdens de Grand Prix van Australië eerder dit jaar. Tijdens de race kwamen de twee coureurs met elkaar in aanraking waarbij de Red Bull van Coulthard over de Williams van Wurz gelanceerd werd en het hoofd van Wurz op een paar milimeters miste. Wurz kwam ongedeerd uit de crash, maar het had veel slechter kunnen aflopen voor de boomlange Oostenrijker.

GPDA-voorzitter is blij met de plannen: Dit zou geweldig voor ons zijn. Er zijn nu een paar coureurs die niet voldoende worden beschermd. Vooral David (Coulthard, red.) en Alexander (Wurz (red.) hebben gepleit voor deze veranderingen. David en Alex hadden het gevoel dat er iets gedaan moest worden na het afschuwelijke incident in Australië, waarbij de auto van David over de helm van Alex langsschoof.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!