Volgens GrandPrix.com wil Bernie Ecclestone de GP van Frankrijk weg uit Magny Cours. Dat komt omdat de infrastructuur in de omgeving alles behalve geschikt is voor zo’n groot evenement. Zo stopt de dichtstbijzijnde autosnelweg bijvoorbeeld op 10 kilometer van het circuit.

Ecclestone zou willen uitwijken naar Parijs, dat is iets wat hij al lang ziet zitten, maar hij beseft wel dat een race in het hart van de stad onmogelijk zou zijn.

Parijs is de populairste toeristische bestemming in de wereld. Het is al jaren een droom van mij om er een Grand Prix te organiseren. Dat idee heb ik al sinds de dagen met mijn oude vriend Jean-Marie Balestre. Er zijn in de regio een paar goede oplossingen te vinden.

Eén van die oplossingen is Disneyland Parijs. Daar zou een nieuw F1 themapark gebouwd kunnen worden op de ongebruikte bouwgrond die de Amerikaanse groep momenteel in zijn bezit heeft.

De keuze voor Disneyland Parijs zou voor de hand liggen omdat alle infrastructuur er al aanwezig is, van een gigantische parking en een eigen spoorwegstation tot duizenden hotelkamers.

Al blijft dit natuurlijk allemaal speculatie want Union Properties (het bedrijf dat de rechten op F1 themaparken in handen heeft) moet eerst nog overhaalt worden om zo’n park neer te zetten en dan moet er nog een akkoord worden gesloten met Disneyland Parijs.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter