Volgende week zullen de Formule 1 teams testen op het circuit van Sepang in Maleisië maar Spyker zal daar niet bij zijn. Die beslissing is een beetje verbazingwekkend want als er één team is dat de testdagen goed kan gebruiken, dan is het Spyker wel.

Volgens Mike Gascoyne is dat niet het geval want het team kan de tijd beter gebruiken om een grote aërodynamische stap beter te plannen.

We kunnen de nieuwe onderdelen voor de GP van Maleisië niet op tijd op de wagens krijgen voor de test in Sepang. De wagens gaan rechtstreeks van Australië naar Maleisië maar we zijn hard aan het werk om de wagens aan te passen voor de volgende Grand Prix.

Een test moet altijd worden afgewogen tegen de beschikbare middelen en volgens Gascoyne levert een test met de onaangepaste wagen geen voordeel op voor het team.
Als we zouden testen in Maleisië dan moeten we beginnen rekenen met onze middelen. We zijn een klein team en moeten voorzichtig zijn met ons budget.

We zouden er slechts één wagen laten rijden maar we kennen het circuit en de banden dus dankzij de extra testtijd op vrijdagen kunnen we de nieuwe onderdelen voor de race uitproberen. We ondervinden dus geen nadeel omdat we de test van volgende week missen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter