Enkele dagen na de Grote Prijs van Australië gaf Kimi Raikkonen wat meer uitleg over zijn race aan de officiële website van Ferrari. De Fin had nooit verwacht dat hij met een hattrick van pole, race en snelste ronde bij Ferrari zou beginnen.

Ik heb nooit het feit dat ik blij was met mijn overstap naar Maranello onder stoelen of banken gestoken maar na een succesvolle eerste race met het team ben ik nog meer opgetogen. Toen ik mijn contract met Ferrari ondertekende dacht ik dat het leuk zou zijn om zo snel mogelijk te winnen maar Melbourne? Dat had ik niet verwacht!

Radioproblemen

Vlak voor de start zagen aandachtige televisiekijkers een mecanicien van Ferrari frullen aan de radioantenne van de Fin, na de race werd het duidelijk dat de radio vlak voor de start was uitgevallen waardoor Raikkonen moest terugvallen op het aanvalsplan.

Het uitvallen van de radio was ons grootste probleem. Van het moment dat ik in de wagen stapte kon ik niet meer praten met de pitmuur, gelukkig hadden we de race tot in de kleinste details gepland waardoor ik het programma kon afwerken. Achteraf bleek dat een defect aan het pinnetje de oorzaak van het probleem was.

Het team hield me dan maar op de hoogte via de pitborden maar het was verwarrend omdat alle borden op elkaar gelijken en dus heb ik ze een paar keer niet gezien.

We wisten dat we competitief waren en ik heb nooit op de limiet moeten rijden. Mocht de radio nog gewerkt hebben dan ging ik misschien nog wat sneller.

Raikkonen - Todt - Massa

Bijna in slaap gevallen

Net op het moment dat de overwinning zeker leek ging Raikkonen even van de baan maar dat kon het feestje achteraf niet bederven.

Ongeveer tien ronden van het einde viel ik bijna in slaap! Ik was even afgeleid en moest hard op de rem gaan staan voor bocht drie. Ik had geen radio nodig om te weten dat het team Kimi! Wakker worden! naar me riep!

Het was heel emotioneel om onder de geblokte vlag door te rijden en het was fantastisch om met de jongens van de pitmuur te vieren. Ik zou het voor geen geld van de wereld hebben willen missen.

Deze overwinning is enorm belangrijk voor het team maar het is alleen jammer dat Felipe tijdens de kwalificaties een probleem had want daardoor konden we niet het best mogelijke resultaat behalen. Ik hoop dat deze overwinning onze fans even veel deugd heeft gedaan als bij ons.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter