De debuterende jonge Brit, Lewis Hamilton, heeft op het circuit van Valencia vandaag zijn eerste serieuze Formule1 crash meegemaakt.

Hamilton was bezig aan het testwerk toen de wagen op hoge snelheid een crash meemaakte. De 22-jarige Brit is hierbij ongedeerd gebleven. Een Vodafone McLaren Mercedes woordvoerder verklaarde: “Lewis in niet gewond. De MP4-22 die hij reed is hier in Valencia niet te herstellen, dus zijn testwerk zit er op deze week.” Het testwerk zal morgen door Fernando Alonso worden voortgezet, of ook Pedro de la Rosa nog in actie zal komen, is onbekend. Gezien de schade aan de MP4-22 van Hamilton zal het team vermoedelijk slechts één wagen op de baan kunnen brengen morgen.

Verder verklaarde men: “We onderzoeken de oorzaak van de crash nog.”

Of het aan de onervarenheid van de debuterend GP2 kampioen ligt, of dat er een technisch probleem aan de wagen debet aan is, dat zal later wellicht wereldkundig gemaakt worden.

Tekst: Jeroen van Rietschoten

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter