Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zou niemand minder dan Jos Verstappen een testrit krijgen in een Spyker-Ferrari later dit seizoen. Een definitieve beslissing is er nog niet genomen, Verstappen vraagt een minimum aan twee dagen om te kunnen testen. De woordvoerder van het Spyker-team heeft alles ontkent, ook dat de test zou dienen om Verstappen’s landgenoot Christijan Albers onder druk te zetten. Albers zou ondermaats presteren, zo wordt er gezegd.

Wat zegt Verstappen er zelf van? Ik heb getelefoneerd met (Spyker-baas) Michiel Mol, het is een erg leuke kerel en het gesprek verliep vlot. Ook ontkent de 35-jarige Nederlander dat de vraag van het team om geld mee te brengen geen reden is om de test af te breken, zoals wel het geval was in september toen hij net voor de A1GP in Nederland aankwam zich terugtrok uit het Nederlandse team.

Iedereen weet dat Michiel veel te doen heeft dezer dagen, gaat Verstappen verder. Een test voor mij is geen prioriteit. Maar we hebben afgesproken dat we snel weer rond de tafel zullen gaan zitten voor serieuze besprekingen en tot dan zal ik geduldig wachten.

Verstappen zijn laatste race was in 2003 bij het ter ziele gegane Minardi. Voordien reed hij voor Benetton (1994), Simtec (1995), Arrows (1996 en 2000-2001) en Stewart (1998).

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter