Bandenfabrikant Bridgestone heeft bekend gemaakt welke bandenspecificaties tijdens de eerste vijf Grands Prix van het seizoen gebruikt zullen worden. Bridgestone is dit jaar de enige bandenleverancier in de F1 en mag elke Grand Prix maar twee bandentypes meenemen waarvan elk team gebruik moet maken. Zo staat te lezen op Autosport.com

Voor Australië zijn dat de zachte en het medium compound. Voor de volgende drie races in Maleisië, Bahrein en Spanje kunnen de teams beschikken over de medium en harde band. In de straten van Monaco zullen de teams met het ultra zachte en zachte rubber rijden.

Afgelopen week werd ook bekend dat de bandenkeuze visueel moet zichtbaar zijn door een markering op de banden aan te brengen. Kees Van der Grint zegt onaangenaam verrast te zijn door de late beslissing van de FIA: We waren een beetje verrast door de late regelverandering van de FIA, die late beslissing zorgde voor wat problemen, maar die zijn nu opgelost. Wij hebben altijd gezegd dat we proberen om de ideëen van de FIA te steunen. De sport zal daarvan de vruchten plukken, want de media en de fans kunnen nu duidelijker zien welke keuzes gemaakt worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!