Formule 1- baas Bernie Ecclestone is van mening dat een winnaar van een Grand Prix niet genoeg punten krijgt ten opzichte van de tweede. De 76- jarige Brit wil daarom het puntensysteem veranderen en zal een voorstel indienen voor 2008.

In Gazetta dello Sport liet Ecclestone zijn ongenoegen blijken over het huidige puntensysteem: Het is niet eerlijk als de tweede acht punten krijgt, de winnaar maar met tien punten beloond wordt. Voor 2008 zal ik een voorstel indienen voor een verandering.

Het huidige puntensysteem werd in 2003 ingevoerd na de dominantie van Ferrari, om te voorkomen dat de wereldkampioen al halverwege het seizoen gekend is. Volgens Ecclestone zijn de coureurs niet genoeg gemotiveerd om te pushen als een tweede plaats slechts twee punten minder biedt.

De kleine grote man suggereert zelfs dat de wereldkampioen niet gekozen moet worden op basis van punten, maar om het aantal behaalde overwinningen. Het is simpel, de coureur die meer races wint zou kampioen moeten zijn. Voor het constructeurskampioenschap zou het puntensysteem wel hetzelfde moeten blijven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!