Gisteren schreven we al dat de kans groot is dat Ross Brawn terugkeert naar de Formule 1, als teambaas. Zoals gewoonlijk wordt hij gelinkt aan het Ferrari-team, maar een overstap naar McLaren blijkt nu even groot te zijn. De Duitse roddelkrant Sport Bild schrijft vandaag dat de 52-jarige Brown niemand minder dan Ron Dennis zou vervangen bij McLaren-Mercedes. Moederbedrijf DaimlerChrysler kijkt al lang uit om de aandelen van Ron Dennis over te kopen, nadat de Engelsman de helft van zijn eigen aandelen aan een bedrijf uit Bahrein verkocht heeft.

Het gerucht wordt alsmaar sterker dat Ron Dennis, die zijn zestigste verjaardag nadert, zou overstappen naar Prodrive. Het team van David Richards gaat in 2008 meer dan waarschijnlijk een McLaren-Mercedes kopen en inzetten (de zogenaamde ’customer cars’), en Dennis zou mee overstappen naar het team. Er is zelfs sprake van een 70% aandelen in het team van David Richards. Dat zou de mogelijkheid aan Ross Brawn geven om na zijn sabbatjaar terug in de Formule 1 te komen als teambaas.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter