Fernando Alonso heeft zich één doel gesteld voor 2007, samen met McLaren wil hij dit jaar zijn derde wereldtitel binnen halen. Zo wil de Spanjaard bij de allergrootsten uit de F1 horen. De regerend wereldkampioen verklaarde dit in een uitegebreid interview aan Daily Mail en staat te lezen op formel1.de.

Ik wil drie wereldtitels winnen.aldus Alonso.Als je er één wint had je misschien de beste wagen op de grid. Twee titels is een grote prestatie, maar als je er drie wint… alle grote namen in de F1 en alle coureurs die we ons kunnen herinneren hebben drie of meer wereldtitels gewonnen.

Alonso won twee wereldtitels bij zijn vorige werkgever Renault, de Spanjaard ziet het als een grote uitdaging om bij McLaren zijn derde titel op rij te winnen: Als je mij vraagt wat belangrijker is: drie titels met Renault of drie titels met twee verschillende teams, dan is mijn antwoord simpel. Zelfs mijn grootmoeder zou begrijpen dat het beter is om met twee teams en twee verschillende wagens wereldkampioen te worden. Het is dan ook altijd mijn doel geweest om van team te wisselen, hoe succesvol ik ook was bij Renault.

De Sjanjaard is van mening dat hij bij McLaren een nog betere coureur zal worden: Aan het einde van dit seizoen ben ik een beter coureur. Zelfs als ik het kampioenschap als zevende afsluit, heb ik toch een seizoen extra ervaring. Ik ben me meer bewust geworden van mezelf en voel me gelukkig met mijn leven. Alonso heeft het gevoel dat hij zich na twee titels zich meer hoeft te bewijzen tegenover anderen: Na twee titels is de druk om iets te bewijzen er niet meer. Eerder had ik het gevoel dat ik me elke dag opnieuw tegenover iedereen moest bewijzen. Dit gevoel heb ik nu niet meer, ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld.

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, het ontbrak me aan motivatie. Ik was moe aan het worden en had alles gezien bij Renault. gaat de regerend wereldkampioen verder. Het was alsof ik iedere avond dezelfde schotel paella voorgeschoteld kreeg. Ik voelde mij oud op mijn leeftijd en wilde me weer 25 voelen.  Nu ben ik weer weer gelukkig. Ik heb een nieuwe baan, nieuwe mensen om me heen en ik heb een nieuwe auto. Ik ben van het ene goede team naar het andere goede team gegaan.  Een beslissing die ik in 2005 al had genomen, zonder te weten hoe goed McLaren in 2007 zou zijn. Nu weet ik dat we een goede wagen hebben.

Alonso heeft ook geleerd om te gaan tussen twee races in en op welke manier je een kampioenschap kan winnen: Het gaat niet om één enkele race, maar ook al de testen en de voorbereidingen. Wanneer je aan de top rijdt, wordt je door iedereen opgejaagd. Je kan je geen mindere dag veroorloven. Het hele seizoen is gewoon één lange race. De race begint in maart en eindigt in oktober. verklaarde Alonso ter afsluiting.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!